Вы тут

Пакаштуйце! Мочаныя яблыкі ў слоіках


Спатрэбіцца: яблыкі (пажадана Антонаўка) — 5-6 кг, вада — 5 л, цукар — 200 г, лісты чорнай парэчкі (можна сушаныя) — 30 шт., лісты вішні (можна сушаныя) — 30 шт., соль — 1 ст. л.


Ваду ўліць у каструлю і паставіць на агонь. Дадаць цукар і соль, памешваючы, давесці сіроп да кіпення. Праварыць вадкасць пару хвілін пры слабым кіпенні.

Зняць каструлю з агню і пакінуць да поўнага астывання. Тым часам прастэрылізаваць тры трохлітровыя слоікі і накрыўкі. Лісце прамыць і абсушыць, пакласці палову на дно слоікаў. Затым напоўніць слоік яблыкамі, пасыпаючы лісцем. Апошнім пластом пакласці лісце. Заліць яблыкі астылым сіропам і накрыць слоікі двума пластамі марлі. Расол, які застаўся, адправіць пакуль у халадзільнік.

Пакінуць мочаныя яблыкі на некалькі дзён у пакаёвай тэмпературы да пачатку працэсу закісання. Калі на паверхні расолу стане ўтварацца пена, яе неабходна зняць лыжкай. Пры неабходнасці з-за зняцця пены даліваць у слоікі расол з халадзільніка.

Калі пена асядзе на дно, трэба закатаць слоікі стэрыльнымі вечкамі і захоўваць мочаныя яблыкі ў цёмным прахалодным памяшканні. Каштаваць не раней, чым праз месяц-два пасля прыгатавання.

Выбар рэдакцыі

Энергетыка

Беларусь у лідарах па энергаэфектыўнасці

Беларусь у лідарах па энергаэфектыўнасці

А сярод краін ЕАЭС — на першым месцы.