Вы тут

Чым сагрэцца ў халодны снежаньскі вечар? Сабралі рэцэпты гарачых напояў


Духмяны гарачы напой — выдатны варыянт для халоднага марознага вечара. Прапануем вам некалькі рэцэптаў сагравальных безалкагольных і алкагольных напояў, якія варта паспрабаваць.


Кава з марской соллю

Прыгатаваць дзве порцыі эспрэса ў вялікім кубку. Дадаць у каву мёд, ваніль і крыху марской солі (0,02 г), змяшаць. У асобнай ёмістасці падагрэць 150 мл малака высокай тлустасці, акуратна струменьчыкам уліць малако ў кубак з кавай. Інтэнсіўна ўзбіць напой з дапамогай венчыка да ўтварэння лёгкай пены. Атрымаецца сметанковая кава з інтэнсіўным мядовым пахам і ноткай ванільнай солі.

Журавіны з каньяком

Расцерці ў блэндэры 100 г журавін з 2-3 лыжкамі цукру. Дадаўшы вады, давесці да гушчыні морса. Паставіць у каструлі на агонь, дадаць па гусце карыцу і гваздзік. За некалькі хвілін да кіпення дадаць 10-15 г каньяку. Упрыгожыць гатовы напой кавалкамі яблыка і апельсіна.

Абляпіхавая гарбата

Спачатку прыгатуем абляпіхавы сіроп. Для гэтага 300 г ягад абляпіхі ўзбіць у блэндеры, прапусціць масу праз сіта. Сок пераліць у сацейнік, дадаць шклянку цукру, варыць, змешваючы, на працягу паўгадзіны, не даводзячы да кіпення. Даць крыху астыць.

У кружку ўліць 250 мл гарачага кіпеню, дадаць 30 мл абляпіхавага сіропу, 10 мл цытрынавага соку, 2 чайныя лыжкі мёду, змяшаць. Упрыгожыць размарынам.

Навагодні пунш

Бярэм 4 чайныя лыжкі чорнага чаю, карыцу і гваздзік (па гусце), заліваем усё гэта 1 літрам кіпеню. Настой варыцца ў каструлі 5-6 хвілін, затым яго працэджваюць і змешваюць з 4 сталовымі лыжкамі мёду і 1,5 л чырвонага сухога віна. Падаграваюць да 85-90 градусаў, дадаюць сок 1 цытрыны і 4 апельсінаў. Цяпер можна разліць гарачы пунш у шклянкі, упрыгожыўшы кожную мятай і кавалкамі цытрусавых.

Глінтвейн

Цёрты імбір (1 чайная лыжка), мушкатовы арэх (1/4 чайнай лыжкі), карыцу і гваздзік (па гусце) скласці ў каструлю, наліць 100 г чыстай вады, нагрэць амаль да кіпення і зняць з агню. Адвар павінен настаяцца прыкладна 10 хвілін, пасля чаго яго трэба працадзіць. Па 1 яблыку, апельсіну і цытрыне нарэзаць долькамі і дадаць у адвар, туды ж наліць 750 мл чырвонага сухога віна. Давесці да кіпення, толькі ні ў якім разе не кіпяціць! Калі любіце салодкае — можна дадаць у напой крыху цукру, а лепш пару лыжак мёду. Піць абавязкова гарачым!

Грог класічны

Паставіць чайнік кіпяціцца. Пакуль ён награваецца, узяць некалькі бакалаў, у кожны з іх выціснуць сок з 1/8 цытрыны і насыпаць па 1 чайнай лыжцы цукру. Затым уліць па-над цукрам 40 г любога рому і дадаць 100 г кіпеню, хутка размяшаць і падаваць гасцям. Хай на стале прысутнічае цукарніца — у гэты напой многія любяць пакласці больш цукру.

Яблычны пунш

Два вялікія яблыкі пачысціць, парэзаць долькамі і скласці ў сацейнік. Мандарын і цытрыну разрэзаць уздоўж і выціснуць сок у яблычныя долькі. Дадаць 1 сталовую лыжку цукру, па дробцы карыцы і 1-2 гваздзікі. Паставіць ёмістасць на сярэдні агонь і чакаць, пакуль яблыкі стануць мяккімі, пры гэтым не забываючыся памешваць змесціва. Затым расцерці яблыкі ў мяккае пюрэ і ўліць 1 шклянку віскі. Трохі падцяпліць сумесь і разліваць па куфлях. Дарэчы, гэты пунш даволі моцны, так што піць яго трэба з асцярожнасцю!

Марыя МАРОЗ

Друкуецца ў часопісе «Алеся»

Выбар рэдакцыі

Моладзь

Аліна Чыжык: Музыка павінна выхоўваць

Аліна Чыжык: Музыка павінна выхоўваць

Фіналістка праекта «Акадэмія талентаў» на АНТ — пра творчасць і жыццё.

Калейдаскоп

Усходні гараскоп на наступны тыдзень

Усходні гараскоп на наступны тыдзень

На гэтым тыдні Цяльцы будуць проста незаменныя ўсюды, дзе іх ведаюць.

Грамадства

Курс маладога байца для дэпутата

Курс маладога байца для дэпутата

Аляксандр Курэц – самы малады народны выбраннік у сваім сельсавеце і адзіны дэпутат сярод сваіх калег па службе.