Сінгапурскія ўлады ўпершыню ў свеце дазволілі продаж мяса, вырабленага ў лабараторных умовах. Пра гэта гаворыцца ў заяве Агенцтва па харчаванні рэспублікі, піша ТАСС.
«Ацаніўшы прапановы, што паступілі і вызначыўшы іх бяспеку, было прынята рашэнне дазволіць амерыканскай кампаніі Eat Just прадаваць у Сінгапуры культываваную кураціну», — гаворыцца ў паведамленні. Пры гэтым, як адзначыла кіраўнік ведамства Тан Лі Кім, «супрацоўнікі працягнуць ацэньваць бяспеку, правядуць далейшыя кансультацыі з экспертамі, а таксама будуць адсочваць новыя прадукты, калі яны непасрэдна паступяць на рынак».
Прадстаўнікі Eat Just таксама распавялі, што «мяса, якое атрымана ў лабараторных умовах, значна чысцей з пункту гледжання наяўнасці мікробаў». «Праведзеныя аналізы таксама паказалі больш высокае ўтрыманне бялку, розных амінакіслот, карысных тлушчаў і мінералаў», — адзначылі ў кампаніі. Як чакаецца, першым прадуктам са штучнага мяса, які паступіць у продаж у Сінгапуры, стануць нагетсы.
Прэв’ю: mygazeta.com
Сумесныя праекты ядзерных тэхналогій.