Больш як 3,2 тысячы літраў юшкі прыгатавалі на ІІІ адкрытым чэмпіянаце Беларусі "Чыгірынская юшка!", які прайшоў 27 ліпеня ў вёсцы Грудзічына (Магілёўская вобласць) падчас "Вялікай бард-рыбалкі-2013".
Для прыгатавання юшкі спатрэбілася 1,2 тоны ачышчанай рыбы і больш як 2 тысячы літраў вады. Рыбу прывезлі жывой, яе разбіраннем на месцы займаліся валанцёры — студэнты Магілёўскага дзяржаўнага ўніверсітэта харчавання. Варылі юшку ў спецыяльна вырабленым катле на 4 тысячы літраў дыяметрам 225 см. 1,2 тоны рыбы прадаставіла самая буйная ў Беларусі рыбная гаспадарка "Любань", таксама спатрэбілася больш як 50 кг цыбулі і розныя спецыі.
Сумесныя праекты ядзерных тэхналогій.