Вы тут

Селядзец па-галандску


5-11

Спатрэбіцца: селядзец свежамарожаны — 2 шт., цыбуля рэпчатая — 2 шт., лімон — 0,5 шт., цукар — 6 ч. л., соль — 6 ч. л., морква — 1 шт., лаўровы ліст — 5 шт., чорны перац — 10 гарошын (памалоць буйна).

Лімон наразаем тонкімі скрылікамі. Моркву надзіраем на буйной тарцы. Цыбулю наразаем кольцамі. Выкладваем слаямі ў слоік: на дно — некалькі кольцаў цыбулі, лаўровы ліст, жменьку морквы, кавалачак лімона, па 0,5 ч. л. цукру і солі, у тры пальцы перцу. Зверху — слой селядца. Затым зноў гародніна і спецыі. І так чаргуем слаямі, перыядычна прыціскаючы, пакуль не дабяромся да самага верху слоіка. Цяпер накрываем шчыльнай накрыўкай і адпраўляем у халадзільнік. На другі-трэці дзень селядзец гатовы. Пры падачы можна паліць алеем.

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Пар­ты­зан­скі след у Бе­ла­рус­кай на­сту­паль­най апе­ра­цыі «Баг­ра­ці­ён»

Пар­ты­зан­скі след у Бе­ла­рус­кай на­сту­паль­най апе­ра­цыі «Баг­ра­ці­ён»

Ба­я­вое ўза­е­ма­дзе­ян­не най­вы­шэй­ша­га ўзроў­ню.

Грамадства

Якой павінна быць ежа для дзяцей: смачнай ці карыснай?

Якой павінна быць ежа для дзяцей: смачнай ці карыснай?

«Дзесяцігоддзі школьнае харчаванне нашых дзяцей будавалася на аснове зборніка рэцэптур».

Энергетыка

Беларусь у лідарах па энергаэфектыўнасці

Беларусь у лідарах па энергаэфектыўнасці

А сярод краін ЕАЭС — на першым месцы.