I. Дыета, якая змяшчае 1500 калорый
Сутачны рацыён:
- агародніна 500 г
- садавіна 350 г
- хлеб 70 г
- малако 500 г
- яйкі 1 шт.
- сметанковае масла 30 г
- тварог або сыр 30--15 г
- нятлустае мяса 200 г
Каларыйнасць сутачнага рацыёну:
- Вугляводы 159 г
- Бялкі 58 г
- Тлушчы 62 г
- Калорыі 1500 г
Раздзяленне прадуктаў на асобныя прыёмы ежы:
Сняданак:
- грэйпфрут 100 г
- яйкі 1 шт.
- хлеб 40 г
- сметанковае масла 20 г
- кава з малаком 200 г
Абед:
- нятлустае мяса 100 г
- агародніна 250 г
- зялёная салата 1 порцыя
- садавіна 150 г
Падвячорак:
- хлеб 30 г
- сметанковае масла 10 г
- сыр -- тварог 30 г
- кава з малаком 200 г
Вячэра:
- нятлустае мяса 100 г
- агародніна 250 г
- зялёная салата 1 порцыя
- садавіна 100 г
- малако 100 г
ІІ. Дыета, якая змяшчае 1200 калорый
Сутачны рацыён:
- агародніна 400 г
- садавіна 300 г
- хлеб 60 г
- нятлустае мяса 200 г
- малако 500 г
- яйкі 1 шт.
- сметанковае масла 20 г
- тварог або сыр 30--15 г
Каларыйнасць сутачнага рацыёну:
- Вугляводы 115 г
- Бялкі 73 г
- Тлушчы 44 г
- Калорыі 1180 г
Раздзяленне прадуктаў на асобныя прыёмы ежы:
Сняданак:
- садавіна 100 г
- яйкі 1 шт.
- хлеб 30 г
- сметанковае масла 10 г
- малако 200 г
Абед:
- нятлустае мяса 100 г
- агародніна 200 г
- зялёная салата 100 г
- садавіна 100 г
- кава або чай 200 г
Падвячорак:
- хлеб 30 г
- сметанковае масла 10 г
- тварог або сыр 30--15 г
- малако 200 г
Вячэра:
- нятлустае мяса 100 г
- агародніна 200 г
- зялёная салата 1 порцыя
- садавіна 100 г
- малако 100 г
- кава або чай 200 г
ІІІ. Дыета, якая змяшчае 1000 калорый
Сутачны рацыён:
- агародніна 400 г
- садавіна 300 г
- хлеб 40 г
- малако 500 г
- яйкі 1 шт.
- нятлустае мяса 160 г
- тварог або сыр 30--15 г
- сметанковае масла 15 г
Каларыйнасць сутачнага рацыёну:
- Вугляводы 105 г
- Бялкі 62 г
- Тлушчы 36 г
- Калорыі 1010 г
Раздзяленне прадуктаў на асобныя прыёмы ежы:
Сняданак:
- грэйпфрут 100 г
- яйка ўсмятку 1 шт.
- хлеб 20 г
- сметанковае масла 10 г
- абястлушчанае малако 200 г
Другі сняданак:
- кава, чай або адвар з агародніны
Абед:
- нятлустае мяса 80 г
- агародніна 200 г
- зялёная салата 1 порцыя
- садавіна 100 г
- кава або чай 100 г
Падвячорак:
- хлеб 20 г
- сметанковае масла 5 г
- сыр або тварог 15--30 г
- абястлушчанае малако 200 г
Вячэра:
- агародніна 200 г
- салата 1 порцыя
- садавіна 100 г
- абястлушчанае малако 100 г
- кава або чай 100 г
Гэтыя дыеты распрацаваны ўрачом-дыетолагам Ганнай Сейлер-Хаўс і прымяняюцца ў бальніцы г. Берна.
Пані Сейлер-Хаўс раіць таксама:
- узважваць мяса, агародніну і садавіну ў сырым выглядзе,
- умерана выкарыстоўваць соль,
- выкарыстоўваць прыправы ў адпаведнасці з прывычкамі,
- запраўляць салаты воцатам або лімонным сокам без дабаўлення сланечнікавага алею,
- замяніць цукар сахарынам,
- гатаваць мяса без дабаўлення тлушчаў,
- агародніну адварваць у вадзе, без дабаўлення тлушчу і мукі.