Вы тут

Барбекю ў Кітаі смажаць больш чым две тысячы гадоў


Гісторыя барбекю ў правінцыі Шаньдун налічвае больш за двухтысячагадовую гісторыю. Доказам з’яўляюцца каменныя барэльефы перыяду дынастыі Хань «Кухня» ў гарадской акрузе Ліньі, што ў правінцыі Шаньдун, перадае «Жэньмінь жыбаа» анлайн».


Больш за 2 тысячы гадоў таму людзі, якія жылі ў перыяд праўлення дынастыі Хань, разразалі на вялікія кавалкі бараніну, ялавічыну, курыцу і рыбу, у адной руцэ трымалі шпажку з мясам над агнём, а другой махалі веерам у чаканні гатоўнасці. Агонь распальваўся пры дапамозе драўнянага вугалю. Старажытная выява нагадвае сцэны прыгатавання шашлычкоў цяпер.

Адметныя каменныя барэльефы з Ліньі не толькі захавалі выгляд прысмакаў дынастыі Хань, але і дазволілі пазнаёміцца з жыццём жыхароў гэтых мясцін у той перыяд.

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Якой павінна быць ежа для дзяцей: смачнай ці карыснай?

Якой павінна быць ежа для дзяцей: смачнай ці карыснай?

«Дзесяцігоддзі школьнае харчаванне нашых дзяцей будавалася на аснове зборніка рэцэптур».

Энергетыка

Беларусь у лідарах па энергаэфектыўнасці

Беларусь у лідарах па энергаэфектыўнасці

А сярод краін ЕАЭС — на першым месцы.