Вы тут

Гедлібжэ — курыца ў смятане


Спатрэбіцца: курыца — 800 г, цыбуля рэпчатая — 3 шт. (сярэдняга памеру), часнок — 2 шт. (сярэдняга памеру), смятана — 200 мл, алей — 30 мл, кары — 1 ч. л, соль — на смак, перац чырвоны салодкі молаты — на смак, пятрушка — невялікі пучок.


Кавалачкі курыцы солім і кладзём на патэльню з алеем. Тушым пад вечкам хвілін 30 амаль да гатоўнасці. Пакуль курыца тушыцца, пачынаем гатаваць соус. Рэжам цыбулю. Памер нарэзкі значэння не мае. Кладзём у патэльню з алеем. Дадаём часнок, але гэта справа смаку, цалкам можна абысціся і без яго. Абсмажваем да залацістага колеру.

З дапамогай блэндара робім са смажаных цыбулі і часнаку пюрэ. Дадаём у яго смятану, соль, кары, чырвоны молаты салодкі перац. Дробна рэжам зеляніну і дадаём у соус.

Перакладаем кампаненты падліўкі ў сатэйнік ці каструлю. Дадаём 100 мл вады ці булёну. Калі трэба, солім і добра змешваем. Соус гатовы.Тушаную курыцу кладзём у соус і тушым яшчэ 10—15 хвілін.

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Пар­ты­зан­скі след у Бе­ла­рус­кай на­сту­паль­най апе­ра­цыі «Баг­ра­ці­ён»

Пар­ты­зан­скі след у Бе­ла­рус­кай на­сту­паль­най апе­ра­цыі «Баг­ра­ці­ён»

Ба­я­вое ўза­е­ма­дзе­ян­не най­вы­шэй­ша­га ўзроў­ню.

Грамадства

Якой павінна быць ежа для дзяцей: смачнай ці карыснай?

Якой павінна быць ежа для дзяцей: смачнай ці карыснай?

«Дзесяцігоддзі школьнае харчаванне нашых дзяцей будавалася на аснове зборніка рэцэптур».

Энергетыка

Беларусь у лідарах па энергаэфектыўнасці

Беларусь у лідарах па энергаэфектыўнасці

А сярод краін ЕАЭС — на першым месцы.