Спатрэбіцца: курыца — 800 г, цыбуля рэпчатая — 3 шт. (сярэдняга памеру), часнок — 2 шт. (сярэдняга памеру), смятана — 200 мл, алей — 30 мл, кары — 1 ч. л, соль — на смак, перац чырвоны салодкі молаты — на смак, пятрушка — невялікі пучок.
Кавалачкі курыцы солім і кладзём на патэльню з алеем. Тушым пад вечкам хвілін 30 амаль да гатоўнасці. Пакуль курыца тушыцца, пачынаем гатаваць соус. Рэжам цыбулю. Памер нарэзкі значэння не мае. Кладзём у патэльню з алеем. Дадаём часнок, але гэта справа смаку, цалкам можна абысціся і без яго. Абсмажваем да залацістага колеру.
З дапамогай блэндара робім са смажаных цыбулі і часнаку пюрэ. Дадаём у яго смятану, соль, кары, чырвоны молаты салодкі перац. Дробна рэжам зеляніну і дадаём у соус.
Перакладаем кампаненты падліўкі ў сатэйнік ці каструлю. Дадаём 100 мл вады ці булёну. Калі трэба, солім і добра змешваем. Соус гатовы.Тушаную курыцу кладзём у соус і тушым яшчэ 10—15 хвілін.
З мастацтвам па жыцці.
Баявое ўзаемадзеянне найвышэйшага ўзроўню.
«Дзесяцігоддзі школьнае харчаванне нашых дзяцей будавалася на аснове зборніка рэцэптур».