Спатрэбiцца: буракi — 4 кг, цыбуля — 0,5 кг, памiдоры — 1,5 кг, перац салодкi чырвоны — 0,5 кг, часнок — 200 г, соль — 4 ст. л., цукар — 200 г, воцат — 200 мл, алей — 0,25 л.
Буракi надраць на буйнай тарцы, цыбулю, памiдоры i перац нарэзаць невялiкiмi кавалачкамi. Дадаць алей, соль, цукар. Усё змяшаць i варыць 40 хвiлiн. У канцы дадаць здробнены часнок. Раскласцi салату ў стэрылiзаваныя слоiкi i закатаць.
«Дзесяцігоддзі школьнае харчаванне нашых дзяцей будавалася на аснове зборніка рэцэптур».
Што за таемнымі дзвярыма?