Вы тут

Гатуем балгарскі яблычны торт


Спатрэбіцца: па шклянцы манных круп, мукі, цукру і малака; паўтары чайныя лыжкі разрыхляльніка; лімонны сок; 5 яблыкаў сярэдняга памеру.


Для пачатку змешваем усе сухія прадукты: манку, муку, цукар, разрыхляльнік. Можна таксама дадаць і драбок солі.

Яблыкі неабходна надзерці на буйной тарцы. Адразу ж, не марудзячы, апырскаць надзёртыя яблыкі лімонным сокам — інакш хутка пацямнеюць.

Бяром форму для выпякання, змазваем яе маргарынам або маслам, раўнамерна высыпаем шклянку нашага сухога цеста, накладваем слой яблыкаў, потым — зноў сухая сумесь і яблыкі. Атрымліваецца тры слаі.

Перад тым як паставіць пірог у духоўку, раўнамерна заліваем яго шклянкай вельмі гарачага — амаль кіпячага — малака, акуратна пры дапамозе нажа або відэльца пратыкаем пірог, каб малако дастала да ніжняга пласта.

Пячэцца гэты пірог каля 50—60 хвілін у духоўцы, разагрэтай да 180 градусаў.

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Пар­ты­зан­скі след у Бе­ла­рус­кай на­сту­паль­най апе­ра­цыі «Баг­ра­ці­ён»

Пар­ты­зан­скі след у Бе­ла­рус­кай на­сту­паль­най апе­ра­цыі «Баг­ра­ці­ён»

Ба­я­вое ўза­е­ма­дзе­ян­не най­вы­шэй­ша­га ўзроў­ню.

Грамадства

Якой павінна быць ежа для дзяцей: смачнай ці карыснай?

Якой павінна быць ежа для дзяцей: смачнай ці карыснай?

«Дзесяцігоддзі школьнае харчаванне нашых дзяцей будавалася на аснове зборніка рэцэптур».

Энергетыка

Беларусь у лідарах па энергаэфектыўнасці

Беларусь у лідарах па энергаэфектыўнасці

А сярод краін ЕАЭС — на першым месцы.