Вы тут

Як у Тыбеце соль выпарваюць?


Воласць Насі ў павеце Маркам акругі Чамдо Тыбецкага аўтаномна рэгіёна ў Паўднёва-Заходнім Кітаі мае 1300-гадовую гісторыю вытворчасці паваранай солі, перадае «Жэньмінь жыбаа» анлайн».


Мясцовыя фермеры выкарыстоўваюць старажытны спосаб здабычы солі: яны выпарваюць салёную ваду на папярэдне падрыхтаваных палях для атрымання крышталічнай солі. Методыка, правераная стагоддзямі, працуе і па сёння.

Выбар рэдакцыі

Энергетыка

Беларусь у лідарах па энергаэфектыўнасці

Беларусь у лідарах па энергаэфектыўнасці

А сярод краін ЕАЭС — на першым месцы.