Авэл Ісанбаеў, спецыяліст па зніжэнні вагі, паведаміў РИА Новости, з якімі прадуктамі не варта спалучаць пераспелыя і недаспелыя бананы.
«Бананы — гіпаалергенны прадукт, які дазволена ўжываць нават дзецям самага ранняга ўзросту. Тым не менш, няспелые бананы не варта есці тым, у каго дрэнна пераварваецца абалоніна, існуюць праблемы з кішачнікам, падстраўнікавай залозай, жоўцевым пузыром. У гэтым выпадку недаспелыя бананы прывядуць да ўздуцця кішачніка. Спалучаць іх з іншымі крыніцамі клятчаткі таксама не трэба. Напрыклад, калі вы робіце фруктовую салату, не дадавайце да няспелых бананаў яблыкі і, тым больш, гародніну, паколькі яны ўзмоцняць эфект ўздуцця», — паведаміў Ісанбаеў.
Калі пералічаных захворванняў няма, недаспелыя бананы карысныя. У прыватнасці, у іх утрымліваецца рэзісцэнтны крухмал, які нармалізуе працу страўнікава-кішэчнага тракта.
«У пераспелых бананах шмат цукру. Такім чынам папулярныя бананава-шакаладныя дэсерты не рэкамендуецца людзям са схільнасцю да павышэння ўзроўню глюкозы ў крыві», — папярэдзіў спецыяліст.
«Дзесяцігоддзі школьнае харчаванне нашых дзяцей будавалася на аснове зборніка рэцэптур».
Што за таемнымі дзвярыма?