Вы тут

Дыетолаг назвала прадукты, якія зніжаюць рызыку інфаркту


Разнастайнасць карысных прадуктаў для сардэчна-сасудзістай сістэмы ў гутарцы з РИА Новости раскрыла дыетолаг-нутрыцыёлаг Лера Лаўскі.


«Сардэчна-сасудзістыя захворванні лідзіруюць у тройцы галоўных прычын смяротнасці ў свеце. Таму вельмі важна займацца падтрыманнем здароўя сасудаў, кантролем артэрыяльнага ціску і сачыць за ўзроўнем халестэрыну. Для ўмацавання сценак сасудаў дапаможа вітамін С, які больш за ўсё змяшчаецца ў шыпшынніку, квашанай капусце, чорнай парэчцы і ківі», — параіла Лаўскі.

«Таксама здароўе сасудаў падтрымліваюць Амега-3 тлустыя кіслоты, — працягнула эксперт. — Ужывайце не радзей за тры разы на тыдзень чырвоную рыбу дзікага адлову, а таксама насенне лёну і кедравыя арэхі. Калаген у касцяных булёнах з’яўляецца структурным элементам сценак сасудаў. Часта слабасць сасудзістай сістэмы звязаная з яго недахопам. Магній у арэхах і насенні падтрымлівае нармальны ўзровень артэрыяльнага ціску, бо здольны змяншаць стрэсавую нагрузку».

«Для зніжэння высокага ўзроўню халестэрыну, які ўплывае непасрэдна на здароўе сардэчна-сасудзістай сістэмы, ужывайце штодзённа сырую цыбулю і часнок. А таксама вітаміны групы В, якія ўтрымліваюцца ў бабовых, субпрадуктах і хлебе грубага памолу», — заключыла спецыяліст.

Прэв’ю: pixabay.com

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Рызыкі лічбавай прасторы. Як не трапіць на вуду інтэрнэт-махляроў

Рызыкі лічбавай прасторы. Як не трапіць на вуду інтэрнэт-махляроў

Цалкам вырашыць праблему кібернебяспекі немагчыма.