Вы тут

Хатняя энцыклапедыя


Салата з фасоляй і сухарыкамі

Спатрэбіцца: фасоля кансерваваная — 400 г; памідор — 1 шт.; кукуруза кансерваваная — 200 г; вяндліна (або вараная каўбаса) — 150 г; зяленіва; хлеб белы — 2  лустачкі; часнок — 2 зубкі; маянэз; соль і чорны молаты перац — на смак.

З фасолі зліць вадкасць. Можна выкарыстоўваць вараную фасолю. Вяндліну ці каўбасу парэзаць саломкай. Памідор парэзаць кубікам. Зяленіва здрабніць. Усё змяшаць у місцы, дадаць сечаны часнок. З кукурузы зліць вадкасць, дадаць да інгрэдыентаў. Пасаліць, паперчыць, заправіць маянэзам, змяшаць.

Хлеб парэзаць кубікамі, падсушыць на патэльні з алеем ці без, па жаданні. Салату выкласці ў салатнік, зверху сухарыкі. Перад падачай змяшаць.


Рыба ў агароднінным соусе

Спатрэбіцца: мінтай —1 кг; цыбуля — 4 шт.; салодкі перац — 2 шт.; часнок — 4 зубкі; гарчыца — 1 ч. л.; алей — 4 ст. л.; лімонны сок — 2 ст. л.; зяленіва свежае, спецыі, соль, перац — на смак.

З духмяных траў не забудзьцеся ўзяць да рыбы арэгана, сумесь перцаў.

Тушкі прамываем, наразаем парцыённымі кавалачкамі.

Салодкі перац рэжам буйнымі кавалачкамі, цыбулю — чацвярцінамі.

Складваем у адну ёмістасць салодкі перац, адну цыбуліну, часнок, зяленіва і перабіваем у соус з дапамогай блэндара. Запраўляем соллю і сумессю перцаў, арэгана і іншымі спецыямі, гарчыцай і лімонным сокам, алеем.

Заліваем марынадам рыбу і добра змешваем рукамі, уціраем соус у рыбу.

Тры цыбуліны рэжам паўкольцамі і абсмажваем да мяккасці ў патэльні. Выкладваем у форму для запякання.

Зверху цыбулі выкладваем рыбу і заліваем марынадам.

Выпякаем пры 200 градусах каля 30 хвілін.


Салата «Анкл Бенс»

Спатрэбіцца: кабачкі — 2 кг; рэпчатая цыбуля — 600 г; салодкі перац — 600 г; памідоры — 1 кг. Для марынаду: алей — 200 мл; цукар — 100 г; соль — 2 ст. л.; воцат 9 % — 100 мл; таматная паста — 3 ст. л.

Кабачкі, перац наразаем саломкай, цыбулю — паўколамі, памідоры — на долькі. Усе інгрэдыенты марынаду злучаем у глыбокай каструлі і даводзім да кіпення на сярэднім агні, кладзём кабачкі і, памешваючы, варым 10 хвілін, далей ідзе цыбуля, варым 5 хвілін, далей перац, варым 5 хвілін, і, нарэшце, памідоры. Падчас варкі ўвесь час памешваем драўлянай лапаткай. Гарачы салат раскладваем па стэрылізаваных слоіках, закручваем, пераварочваем вечкам уніз і ў такім выглядзе даём астыць пры пакаёвай тэмпературы. Захоўваем у прахалодным месцы.

Кансерваваныя сухафрукты на кампот

Часам бывае вельмі крыўдна, калі ў назапашаных сухафруктах выяўляецца няпрошаная жыўнасць — фруктовая моль. Каб гэтага не адбылося і запасы засталіся цэлымі, можна паспрабаваць іх закансерваваць.

Насушаныя на працягу сезона сухафрукты спачатку складваем у слоікі, закрываем капронавым вечкам.

Калі сезон сушкі ўжо скончыўся, высыпаем з слоікаў усё змесціва, уважліва яго аглядаем, складваем на бляху і ставім у духоўку з тэмпературай 250-280 градусаў на 4-5 хвілін. Гэта робіцца для таго, каб знішчыць імаверную жыўнасць, якая зарадзілася за лета.

Прапараную сумесь ссыпаем з бляхі і, як толькі трохі астыне, запаўняем 3-літровыя слоічкі і закручваем бляшаныя вечкі.

Класці можна і ў меншыя слоічкі па меры спажывання і ў залежнасці ад складу сям'і. Такія слоічкі могуць захоўвацца некалькі гадоў пры пакаёвай тэмпературы. Ніхто там не завядзецца і водар у сухафруктаў будзе выдатны.


Столік на балконе — працяг інтэр'ера дому

Незалежна ад таго, наколькі ён малюсенькі, любы балкон валодае вялікім дызайнерскім патэнцыялам. Калі справа даходзіць да мэблі, усё залежыць ад таго, што вы хочаце зрабіць з прасторай балкона. Балконы бываюць розных формаў і памераў, але незалежна ад памеру ці месцазнаходжання трэба разумна выкарыстоўваць тую плошчу, што ў вас ёсць. Самае зручнае — зрабіць здымныя ці адкідныя столікі для балкона сваімі рукамі, хоць ёсць і іншыя цікавыя рашэнні.

Выбар рэдакцыі

Моладзь

Аліна Чыжык: Музыка павінна выхоўваць

Аліна Чыжык: Музыка павінна выхоўваць

Фіналістка праекта «Акадэмія талентаў» на АНТ — пра творчасць і жыццё.

Калейдаскоп

Усходні гараскоп на наступны тыдзень

Усходні гараскоп на наступны тыдзень

На гэтым тыдні Цяльцы будуць проста незаменныя ўсюды, дзе іх ведаюць.

Грамадства

Курс маладога байца для дэпутата

Курс маладога байца для дэпутата

Аляксандр Курэц – самы малады народны выбраннік у сваім сельсавеце і адзіны дэпутат сярод сваіх калег па службе.