Вы тут

Мужчынскае печыва


Спатрэбіцца: масла або маргарын — 250 г, мука — 250 г, вада — 0,5 шклянкі, соль — 0,25 ч. л., цукар — 1 ч. л. без верху, сыр цвёрды — 300 г, вяндліна — 200 г.

Робім лянівае слоенае цеста. Надзіраем замарожанае масла на буйной тарцы, змешваем з мукой, соллю, цукрам. Дадаём ваду і старанна вымешваем цеста, а затым рукамі фарміруем шар. Змяшчаем яго хвілін на 20—30 у маразілку. Надзіраем сыр на тарцы, дробна рэжам вяндліну.

Дастаём падмарожанае цеста з маразілкі і раскочваем прыкладна ў 0,5 см таўшчынёй. Выкладваем вяндліну і зверху сыр. Згортваем рулетам з двух бакоў. Згортваць трэба як мага шчыльней і рабіць гэта хутка, пад рукамі цеста пачне раставаць.

Рэжам рулецік на пячэнькі таўшчынёй 5—7 мм. Надаём форму сэрцайкаў і выкладваем на бляху, засланую паперай для выпякання. Калі бляха ўжо ўся запоўнена печывам, то не забудзьцеся астатнюю нарыхтоўку прыняць у халадзільнік. Выпякаем хвілін 10 у разагрэтай да 200 градусаў духоўцы.

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Пар­ты­зан­скі след у Бе­ла­рус­кай на­сту­паль­най апе­ра­цыі «Баг­ра­ці­ён»

Пар­ты­зан­скі след у Бе­ла­рус­кай на­сту­паль­най апе­ра­цыі «Баг­ра­ці­ён»

Ба­я­вое ўза­е­ма­дзе­ян­не най­вы­шэй­ша­га ўзроў­ню.

Грамадства

Якой павінна быць ежа для дзяцей: смачнай ці карыснай?

Якой павінна быць ежа для дзяцей: смачнай ці карыснай?

«Дзесяцігоддзі школьнае харчаванне нашых дзяцей будавалася на аснове зборніка рэцэптур».

Энергетыка

Беларусь у лідарах па энергаэфектыўнасці

Беларусь у лідарах па энергаэфектыўнасці

А сярод краін ЕАЭС — на першым месцы.