Вы тут

А вы ведалі?


Настурка ў кулінарыі

Гадоў сто таму кветкі настуркі, а таксама яе лісце былі вельмі папулярныя ў кулінарыі. Смак лісця параўноўвалі з крэс-салатай, а доўгая шпора яе венчыка выкарыстоўвалася як салодкая духмяная вострая прыправа. Лісце і кветкі рэзалі і ў звычайную салату.

У Англіі кветкі настуркі дагэтуль кладуць у салаты, на бутэрброды і ў сэндвічы.

Яшчэ з іх гатуюць воцат з вельмі своеасаблівым смакам. Бутоны і маладыя маленькія плады настуркі марынуюць і ўжываюць як вострую прыправу.


Лісце таматаў — абарона ад смаўжоў

Хто вырошчвае памідоры, ведае — пасля фарміравання гронак пладоў лісце пад імі лепш выдаліць. Такога лісця атрымліваецца шмат, і яго можна не выкідваць, а раскладваць пад капустай.

Вы калі-небудзь бачылі, каб смаўжы на таматах елі лісце?

Не, не любяць яны памідораў. Вось гэтак жа абыходзяць сваёй увагай і капусту, якая ад лістоў таматаў агідна для іх пахне.

Ірына ТАМКОВІЧ

Выбар рэдакцыі

Моладзь

Аліна Чыжык: Музыка павінна выхоўваць

Аліна Чыжык: Музыка павінна выхоўваць

Фіналістка праекта «Акадэмія талентаў» на АНТ — пра творчасць і жыццё.

Калейдаскоп

Усходні гараскоп на наступны тыдзень

Усходні гараскоп на наступны тыдзень

На гэтым тыдні Цяльцы будуць проста незаменныя ўсюды, дзе іх ведаюць.

Грамадства

Курс маладога байца для дэпутата

Курс маладога байца для дэпутата

Аляксандр Курэц – самы малады народны выбраннік у сваім сельсавеце і адзіны дэпутат сярод сваіх калег па службе.