Вы тут

Фінскія навукоўцы навучыліся вырошчваць каву ў лабараторыі


Фінскія навукоўцы Цэнтра тэхнічных даследаванняў навучыліся вырошчваць каву ў лабараторыі з раслінных клетак. Альтэрнатыўны спосаб вытворчасці гэтага прадукту неабходны на фоне высокага попыту і экалагічных праблем, паведамляе выданне Fast Company, перадае МИР24.


У прыватнасці, у В’етнаме скарачаюцца плошчы лясоў, а Калумбія пакутуе з-за гарачага надвор’я.

Экспертам атрымалася культываваць у пажыўным растворы раслінныя клеткі — высушаная і абсмаленая біямаса стала падобная на кававую гушчу, якая па сваім гусце і паху не адрознівалася ад звычайнай кавы. Пры гэтым, трохі змяніўшы працэс, можна атрымаць больш ці менш кафеіну або араматызатараў.

Працэс такой вытворчасці лёгка маштабаваць — лабараторыя ў далейшым плануе супрацоўнічаць з кампаніямі, якія могуць перавесці новы прадукт на камерцыйную аснову.

Прэв’ю: pixabay.com

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Пар­ты­зан­скі след у Бе­ла­рус­кай на­сту­паль­най апе­ра­цыі «Баг­ра­ці­ён»

Пар­ты­зан­скі след у Бе­ла­рус­кай на­сту­паль­най апе­ра­цыі «Баг­ра­ці­ён»

Ба­я­вое ўза­е­ма­дзе­ян­не най­вы­шэй­ша­га ўзроў­ню.

Грамадства

Якой павінна быць ежа для дзяцей: смачнай ці карыснай?

Якой павінна быць ежа для дзяцей: смачнай ці карыснай?

«Дзесяцігоддзі школьнае харчаванне нашых дзяцей будавалася на аснове зборніка рэцэптур».

Энергетыка

Беларусь у лідарах па энергаэфектыўнасці

Беларусь у лідарах па энергаэфектыўнасці

А сярод краін ЕАЭС — на першым месцы.