Спецыялісты Іспанскай федэрацыі харчавання распавялі пра шкоду сухафруктаў для арганізма чалавека. Пра гэта паведамляе ria.ru.
Па словах экспертаў, разынкі, як і свежы вінаград, маюць карысныя ўласцівасці, аднак пры сушцы пажыўныя рэчывы фрукта становяцца больш канцэнтраванымі.
Навукоўцы падкрэсліваюць, што роўная колькасць сухафрукта і свежага вінаграда значна адрозніваецца па каларыйнасці не на карысць першага.
Эксперты рэкамендуюць цалкам не замяняць свежую ягаду разынкамі.
«Дзесяцігоддзі школьнае харчаванне нашых дзяцей будавалася на аснове зборніка рэцэптур».
Што за таемнымі дзвярыма?