Вы тут

Галоўчанка: Ніякіх перабояў з харчаваннем у Беларусі і Расіі не прадбачыцца


Ніякіх перабояў у забеспячэнні харчаваннем у Беларусі і Расіі не прадбачыцца. Аб гэтым заявіў сёння прэм’ер-міністр Беларусі Раман Галоўчанка падчас цырымоніі адкрыцця Беларускага харчовага форуму ў Санкт-Пецярбургу, перадае БелТА.


«Упэўнены, што нават у існуючай зараз няпростай сітуацыі ніякіх перабояў у забеспячэнні харчаваннем ні ў Беларусі, ні ў Расіі не прадбачыцца. Мы самадастатковыя ў гэтым плане дзяржавы, Мы ўмеем і ведаем, як працаваць на зямлі, як зрабіць для нашых людзей якасную добрую ежу. І ў гэтым плане мы ўзаемадапаўняльны адзін аднаго. Тым не менш, ёсць новыя выклікі, якія нам трэба парыраваць. Нам трэба станавіцца больш мабільнымі, больш гнутка адзін да аднаго, шукаць новыя формы рэагавання на змены на рынку», — сказаў Раман Галоўчанка і зрабіў асаблівы акцэнт на важнасці забеспячэння харчовай бяспекі.

Паводле яго слоў, Санкт-Пецярбург — адно з ключавых напрамкаў паставак беларускай харчовай прадукцыі, важнае для многіх прадпрыемстваў. «У мінулым годзе мы паставілі сюды харчовай і сельскагаспадарчай прадукцыі практычна на $0,5 млрд. Санкт-Пецярбург займае трэцяе месца сярод асноўных спажыўцоў нашай сельгаспрадукцыі сярод рэгіёнаў і саступае пакуль толькі Маскве і Маскоўскай вобласці. Нашы вытворцы прапануюць якасную ежу, арыентаваную на людзей, якія вядуць здаровы лад жыцця, якія аддаюць перавагу здаровае харчаванне», — адзначыў прэм’ер-міністр.

Беларусь у топ-5 сусветных пастаўшчыкоў сметанковага масла, сыроў і сухога абястлушчанага малака, звярнуў увагу ён. На долю беларускай малочнай галіны прыпадае 6% сусветнай гандлю па гэтаму віду прадукцыі. У 2021 годзе ў краіне выраблена 137 кг мяса на душу насельніцтва, што на 37% больш за ўзровень унутранага спажывання. Пастаўка шырокай гамы харчовых тавараў складае практычна палову беларускага экспарту ў Санкт-Пецярбург.

«Беларускую прадукцыю пецярбуржцы даўно ведаюць і любяць, яна прысутнічае не толькі на паліцах рытэйла, але і ў крамах крокавай даступнасці. Брэнд „Зроблена ў Беларусі“ стаў для многіх гараджан сінонімам якасці, прымальнай цаны і добрага густу», — дадаў Раман Галоўчанка.

Беларускі харчовы форум – першае падобнае мерапрыемства, якое праводзіцца ў Расійскай Федэрацыі. Аб’ядноўвае ў сабе фармат канферэнцыі з прыцягненнем шырокай экспертнай супольнасці, найбуйнейшай расійскай федэральнай і рэгіянальнага рытэйла, прадстаўнікоў рэстараннага і гасцінічнага бізнесу, а таксама фармат міні-выставы і дэгустацыі прадукцыі (выраб страў з беларускіх прадуктаў прафесійнымі кухарамі), а таксама фармат В&В перамоў.

Выбар рэдакцыі

Палітыка

Другі дзень УНС: усе падрабязнасці тут

Другі дзень УНС: усе падрабязнасці тут

У парадку дня — зацвярджэнне Канцэпцыі нацбяспекі і Ваеннай дактрыны.

Энергетыка

Беларусь у лідарах па энергаэфектыўнасці

Беларусь у лідарах па энергаэфектыўнасці

А сярод краін ЕАЭС — на першым месцы.