Вы тут

Неўролаг назвала прадукты, якія «з’ядаюць» памяць


Урач-неўролаг, прафесар Дзер’я Улудюз распавяла, як рацыён чалавека ўплывае на стан яго памяці, інфармуе РИА Новости.


Паводле слоў спецыяліста, людзям, якія пакутуюць забыўлівасцю, варта адмовіцца ад фастфуду, паколькі такая ежа падвяргае небяспецы не толькі сэрца, але і сасуды галаўнога мозгу.

«Наш мозг паглынае 30% калорый, якія арганізм атрымлівае з ежай. На самай справе ўсё, чым вы харчуецеся, напрамую ўплывае на функцыі вашага мозгу і памяці».

На функцыі мозгу негатыўна ўплывае раслінны алей, які ўтрымліваюць амега-6 тоўстыя кіслоты. Таксама варта адмовіцца ад ужывання энергетычных напояў, якія павышаюць верагоднасць развіцця хваробы Альцгеймера. Мяркуецца, што павышаны ўзровень інсуліну выклікае забыўлівасць.

Шкодныя для памяці белы хлеб, макароны, бульба, рыс і іншыя прадукты з высокім глікемічным індэксам, так як яны рэзка павышаюць узровень цукру ў крыві. Той жа негатыўны эфект аказваюць і прадукты са штучнымі падсалодвальнікамі.

Злоўжыванне смажанай ежай пагаршае стан рэзерваў памяці і выклікае забыўлівасць, а гэта пазней можа перарасці ў Альцгеймер. Частае ўжыванне алкаголю таксама негатыўна ўплывае на функцыі мозгу.

Акрамя таго, памяць і здароўе ў цэлым сур’ёзна пагаршаюць прадукты, якія змяшчаюць трансжыры -ненасычаныя тоўстыя кіслоты. Яны ўтрымліваюцца ў маргарыне, пірожных, сліўках, шакаладных батончыках, бульбяных чыпсах і іншых прадуктах. Трансжыры істотна падаўжаюць тэрмін іх захоўвання, але аказваюць дрэнны ўплыў на стан здароўя.

Прэв’ю: pixabay.com

Выбар рэдакцыі

Энергетыка

Беларусь у лідарах па энергаэфектыўнасці

Беларусь у лідарах па энергаэфектыўнасці

А сярод краін ЕАЭС — на першым месцы.