Вы тут

Названыя прадукты, якія небяспечна спалучаць з памідорамі


Ганна Дзянісава, гастраэнтэролаг «СМ-Клінікі» у Санкт-Пецярбургу, паведаміла РИА Новости з якімі прадуктамі не варта спалучаць памідоры.


«Памідоры знаходзяцца ў спісе забароненых прадуктаў для пацыентаў, у якіх гастраэзафагеальны рэфлюкс. У гэтым выпадку з-за памідораў узнікаюць пякотка, адрыжка.

З’яўляецца адчуванне горычы або кіслаты ў роце, паколькі змесціва страўніка закідваецца ў стрававод. Гэта адбываецца на фоне ўжывання вялікай колькасці таматаў: свежых, у супе, у выглядзе таматавай пасты, і тым больш, калі гаворка ідзе аб піцы з памідорамі», — кажа Ганна Дзянісава.

Паводле слоў спецыяліста ў групы прадуктаў, якія выклікаюць пякотку, уваходзяць не толькі памідоры і таматная паста, але і кава, цытрусы, шакалад, хлебабулачныя вырабы — у асаблівасці цёплае цеста, пірагі і піца. Спалучэнне гэтых прадуктаў узмоцніць пякотку.

Выбар рэдакцыі

Моладзь

Аліна Чыжык: Музыка павінна выхоўваць

Аліна Чыжык: Музыка павінна выхоўваць

Фіналістка праекта «Акадэмія талентаў» на АНТ — пра творчасць і жыццё.

Калейдаскоп

Усходні гараскоп на наступны тыдзень

Усходні гараскоп на наступны тыдзень

На гэтым тыдні Цяльцы будуць проста незаменныя ўсюды, дзе іх ведаюць.

Грамадства

Курс маладога байца для дэпутата

Курс маладога байца для дэпутата

Аляксандр Курэц – самы малады народны выбраннік у сваім сельсавеце і адзіны дэпутат сярод сваіх калег па службе.