Маштабная харчовая выстава «Продэкспа-2023» праходзіць у Мінску з 14 па 17 лістапада. Ужо на працягу 29 гадоў гэта мерапрыемства знаёміць жыхароў сталіцы і яе гасцей з перадавымі тэхналогіямі вытворчасці ў харчовай індустрыі, знаёміць з новымі брэндамі і напаўняе айчынны рынак якаснымі прадуктамі харчавання і напіткамі. Сёлета чакаецца ўдзел 126 кампаній з пяці краін: Беларусі, Расіі, Узбекістана, В’етнама і Туркменістана. Як і заўсёды, адкрыццё выставы пачалося з урачыстага канцэрта, акрамя выставачнай экспазіцыі, будзе арганізавана шырокая праграма дзелавых мерапрыемстваў, уключаючы абмеркаванне праблем і перспектыў развіцця рынку харчовай індустрыі, а таксама перамовы паміж удзельнікамі. Наведвальнікі змогуць прыняць удзел у конкурсах-дэгустацыях, у сімпозіуме пекараў, а таксама ў міжнародным кулінарным кубку.
— Выстава адкрылася напярэдадні Дня работнікаў сельскай гаспадаркі і перапрацоўчай прамысловасці аграпрамысловага комплексу. Нашым вяскоўцам ёсць чым ганарыцца, вырабленую імі прадукцыю мы ўбачым на стэндах. Нягледзячы на міжнародныя падзеі, Беларусь дастаўляе прадукцыю ў больш чым 100 краін свету. Нашы прадукты вядомы і запатрабаваны. Спадзяюся, што ў час выставы беларускія прадпрыемствы складуць выгадныя дагаворы на пастаўкі прадукцыі«, — паведаміў намеснік Міністра сельскай гаспадаркі і харчавання Уладзімір Гракун.
— Мы рады, што выстава праходзіць менавіта на тэрыторыі горада Мінска. Усе нашы госці з сяброўскіх краін атрымаюць велізарнае задавальненне ад знаёмства з нашымі спажыўцамі, а мы будзем рады пакаштаваць іх прадукцыю. «Продэкспа» традыцыйна карыстаецца вялікім попытам у гараджан і гасцей сталіцы", — сказала першы намеснік старшыні Мінгарвыканкама Надзея Лазарэвіч.
Кацярына УРБАН
Фота аўтара
З мастацтвам па жыцці.
Баявое ўзаемадзеянне найвышэйшага ўзроўню.
«Дзесяцігоддзі школьнае харчаванне нашых дзяцей будавалася на аснове зборніка рэцэптур».