Вы тут

У культурна-дзелавым квартале «К21» Мiнска запрацаваў крыты рынак фермерскiх прадуктаў


У культурна-дзелавым квартале «К21» Мiнска каля станцыi метро «Маладзёжная» запрацаваў крыты рынак фермерскiх прадуктаў. Пакупнiкам прапануюць дамашнiя сыры i вяндлiну, крафтавы хлеб, пiрагi i аўтарскi шакалад ручной работы.


Такiм чынам, дах над галавой атрымаў фермерскi рынак «Усё сваё», ужо вядомы сваiмi кiрмашамi на свежым паветры. Унутры прадстаўлена каля 20 прылаўкаў з дамашняй прадукцыяй, дзе кожны фермер i кулiнар працуе ў сваёй нiшы i не паўтарае асартымент суседняга гандляра.

Прадукцыя прадаецца без гандлёвых надбавак. Вытрыманыя сыры каштуюць ад 27 да 30 рублёў за кiло, а маладыя, накшталт брынзы або «Адыгейскага», аддаюць за 20 рублёў. Паўкiло дамашняга тварагу прапануюць за 5 рублёў, у столькi ж ацанiлi i 100 грамаў бастурмы. Сала разыходзiцца па 14 рублёў за кiло, шпiг — па 10, каўбаса (пальцам пханая) — па 28 рублёў. Паўкiло казiнай тушонкi абыдзецца ў 10 рублёў.

Частка прылаўкаў аддадзена пад прысмакi. Шакалад ручной работы каштуе ад 16 рублёў за кiло — нават танней за фабрычны. Побач прадаюць мядовы мус з абляпiхай — па 10 рублёў за слоiк у 250 мл, а таксама крэм-мёд па 8 рублёў за 100 мл.

Рынак будзе збiрацца ў квартале «К21» кожны тыдзень па суботах. Застаць фермераў можна з 11 да 18 гадзiн.

Культурна-дзелавы квартал «К21» размешчаны на вулiцы Кальварыйскай, 21 цераз дарогу ад «Кароны». У савецкi час тут была мэблевая фабрыка, але ў 90-я карпусы прыйшлi ў запусценне. Участак па рынкавай цане выкупiла кампанiя «Белрэканструкцыя». Яна аднавiла пасляваенныя пабудовы, i цяпер ператварае iх у модны квартал з офiсамi, крамамi, рэстаранамi i фудкортам.

Сяргей КУРКАЧ

Прэв’ю: aif.ru

Загаловак у газеце: «Усё сваё» i без гандлёвых надбавак

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Пар­ты­зан­скі след у Бе­ла­рус­кай на­сту­паль­най апе­ра­цыі «Баг­ра­ці­ён»

Пар­ты­зан­скі след у Бе­ла­рус­кай на­сту­паль­най апе­ра­цыі «Баг­ра­ці­ён»

Ба­я­вое ўза­е­ма­дзе­ян­не най­вы­шэй­ша­га ўзроў­ню.

Грамадства

Якой павінна быць ежа для дзяцей: смачнай ці карыснай?

Якой павінна быць ежа для дзяцей: смачнай ці карыснай?

«Дзесяцігоддзі школьнае харчаванне нашых дзяцей будавалася на аснове зборніка рэцэптур».

Энергетыка

Беларусь у лідарах па энергаэфектыўнасці

Беларусь у лідарах па энергаэфектыўнасці

А сярод краін ЕАЭС — на першым месцы.